Thursday, 11 August 2011

Puff Sardin


Puff Sardin..same seperti yang kita beli kat bakery tu..sedap sangat tak tipu..dan cara buat pon senang..


Bahan :
1 paket roti paratha/roti canai(plain punya) - jenama kawan
1 tin sardin
2 sudu mayonis
1 labu bawang besar (hiris nipis)
1 sudu teh cili boh
garam secukup rasa /asam limau
Cara (Inti) :
1.Tumis bawang sehingga layu.
2.Masukkan cili boh goreng sampai masak.Masukkan sardin...penyek2kan sardin bagi hancur
3.Masukkan garam dan asam limau.
4. Masukkan mayonis & gaul rata.
Cara (Pastry)
1.Keluarkan paket roti paratha dr peti sejuk (biarkan lembut sekejap) Potong 3 (buat macam pecahan)
2.Bentang roti paratha. Masukkan inti dan lipat. Kelim tepi pastry dgn garfu.
3.Lorekkan atas pastry dengan pisau.
4.Sapu kuning telur atas pastry.
5.Bakar sehingga kekuningan.

3 comments:

  1. nak rasa yang ni...nnti wat kn!

    ReplyDelete
  2. ok..esok nani bawak kat umah ayue..join tau ramai2 baru best!

    ReplyDelete
  3. gerenti roy suke..ayue semalam siap tapau 2 keping bagi jit rasa..

    ReplyDelete