Nampak mengiurkan..kan..
masakan ni sebenarnyer last month yang buat cuma baru sekarang sempat nak post..biasa kalau saya masak kari mesti esok pagi tu buat roti jala untuk breakfast ..roti jala ni memang lembut tak cam kedai tu klau tak caya cuba la
Bahan-bahan
tepung gandum
air suam
telur kuning
garam secubit
serbuk kunyit(warna) secubit
daun pandan
minyak masak
kuali leper yang tak melekat
acuan roti jala..yang warna kuning tu.
Mula-mula bancuh tepung dengan air suam dan secubit garam , serbuk kunyit dan telur kuning ,kemudian kacau biar tepung tu agak2 cair sikit kemudian tapis.
Lepas tu bolehla guna acuan roti jala jika pekat boleh tambah air supaya mudah mengalir pada acuan roti jala tu.Setelah sapu minyak masak menggunakan daun pandan bolehla mula jala kat kuali..
No comments:
Post a Comment